Mini Cookvention
Venue: Bangkok, Thailand
Date: 2018-01-12


I helgen körde BGS 8 Nils-Owe och BGS 62 Olle en mini-cookvention hemma hos BGS 62 Olle i Bangkok.

Fredagsaktiviteterna påbörjades redan mitt på dagen när en ivrig och noggrann Nils-Owe äntrade kokutrymmet med frenesi som dagens kökschef. Då Olle hade arbetsdag försökte han se ut som om han jobbade framför PCn i vardagsrummet under eftermiddagen. Med briljant timing smög han nu och då ut i köket för att ge glada tillrop och fråga om det fanns något att hjälpa till med precis när N-O just hade avslutat ett delarbete.

De kreativa diskussionerna hade redan inletts under torsdagen, så det blev bara en kort runda till Foodlands och Villa Market för att stödköpa mer smör, wasabi, färskt bröd & räkor och dylika ting.

Fram emot sextiden var allt förberedelsearbete gjort och det minutiösa detaljarbetet kunde påbörjas innan gästerna skulle komma runt sjutiden. Knackelinbang på dörren hördes och in kom först BGS8-junior, Jan-Owe. Som vanligt hade damerna fastnat i Bangkok-trafiken som alltid renderar i sen ankomst för vissa, men till slut dundrade också Karin och Xenea in med glädje och leenden och frosseriet kunde inledas.

 • Välkomstbubbel i form av en väldigt röd Fresco med smak av persika gled ned genom struparna utan trugande och glädjen steg i takt med bubblorna

 • Baguette Toast med heta räkor
  En bas av Philadelphia-ost mixad med wasabi, toppad med två smörstekta räkor, räkrom, en skiva körsbärstomat och en kvist persilja. Mums!

 • Ugnsstekt Grouper

  Ugnsformen fick sig en rejäl dos av det vita vinet, lite olivolja, en del smör, lite Teriyakisås och torkad timjan. Sedan gick vi loss på kryddskåpet och gjorde en improviserad specialkryddning á la BGS 8-62. Fisken serverades med potatismos toppad med en mix av Philadelphia, wasbi och räkrom, rundbönor, morötter plus en liten dutt av japansk sjögrässallad.

  Frihet under ansvar gavs beträffande dryckesvalet. Sålunda konsumerades Leo öl, Kookaburra Cask 88 White blend samt George Wyndham Bin 555 Shiraz runt bordet

 • Flamberade finger-bananer med vaniljglass

  Såsen snoddes ihop av Nils-Owe baserat på en "blast from the past", Marie Brizard Liqueur Banane mina herrar! (som Olle inte hade sett sedan den lämnade munnen åt fel håll på 70-talet), Cask 88 vitt, smör och kärlek.

Glädjen och skratten stod högt i tak och alla var nöjda. Till slut, när en rejäl doggy-bag var färdigpackad till damerna så spreds gänget i Bangkok-natten. Xenea försvann ut på äventyr, Karin rullade hemåt, Olle och Jan-Owe travade ned till Sportsmans på Soi 13 för att se Sverige spela usel handboll och Nils-Owe höll ställningarna i lägenheten.

Tyvärr blev detta nog den sista mini-cookvention i Bangkok för denna gång då Olle kommer att bege sig på nästa äventyr 31 mars. Exakt vartåt det bär är ännu inte klart i skrivande stund.

Salve,
BGS 8 och 62